Rutina de ingrijire a tenului dimineata

Rutina de ingrijire a tenului este un element extrem de important pentru sanatatea pielii tale.

Daca nu ai grija de tenul tau prin curatare si hidratare corecta, pielea isi va pierde pe parcurs fermitatea si va avea un aspect tern. Sanatatea tenului tau este un must have daca iti doresti sa ai o piele sanatoasa si luminoasa, altfel tenul tau va avea de suferit. Orice tip de ten are nevoie de o rutina de ingrijire care se bazeaza in principiu pe trei pasi importanti: curatare, hidratare si protectie.

Ce trebuie sa cuprinda rutina ta zilnica de ingrijire a tenului dimineata?

  • Demachierea

Curatarea tenului este un pas important in rutina zilnica de ingrijire, atat dimineata, cat si seara. Prin demachierea pielii curatam si indepartam impuritatile, excesul de sebum si celulele moarte. In rutina de dimineata in ceea ce priveste curatarea pielii putem include folosirea unui gel de curatare usor. Chiar daca pare fara rost, curatarea de dimineata este importanta deoarece peste noapte nivelul de bacterii de pe piele creste, la fel si nivelul de sebum la fel.

  • Lotiunea tonica

Lotiunea tonica se poate introduce in rutina zilnica de ingrijire a pielii deoarece aceasta indeparteaza orice reziduuri lasate de demachiant, dar si orice urma de machiaj care nu a fost inlaturata in timpul demachierii. Dupa utilizarea lotiunii tonice, pielea va fi pregatita pentru a absorbi crema hidratanta.

  • Crema hidratanta

Un ten sanatos este un ten hidratat corect. Incearca sa folosesti o crema hidratanta potrivita tenului tau, atat dimineata, cat si seara. Crema hidratanta se aplica doar dupa ce ai curatat tenul in profunzime. Hidratarea tenului se face intotdeauna dupa curatare pentru a reface bariera protectoare de la suprafata pielii.

  • Exfoliere*

Este indicat sa se utilizeze exfolierea tenului cel putin o data pe saptamana. Exfolierea tenului ajuta la inlaturarea celulelor moarte, accelerarea regenerarii tenului si la o buna circulatie a sangelui. Dupa exfoliere tenul are nevoie de o hidratare crescuta, astfel iti sugeram sa folosesti o masca cu un continut de substante active, care hranesc si hidrateaza bine pielea.

  • Protectie solara

Protectia solara este extrem de importanta atunci cand vorbim despre ingrijirea tenului. Razele solare pot determina imbatranirea prematura a pielii si uscarea acesteia. De aceea este important ca in fiecare dimineata sa utilizam o crema cu SPF pentru a reduce din factorii care pot imbatrani pielea.

De ce este importanta o rutina de ingrijire a pielii?

Poluarea este unul dintre cei mai importanti factori care contribuie la imbatranirea prematura a tenului, mai exact substantele de la gazele de esapament, fumul de tigara si alti compusi organici din aer afecteaza stratul de colagen si favorizeaza imbatranirea tenului. De aceea este important sa avem o rutina de ingrijire a tenului zilnic, atat dimineata cat si seara, pentru a preveni imbatranirea pielii.

Atentie! Articolul de fata se refera in mare parte la tenul normal, care nu necesita o ingrijire aparte sau nu are anumite contraindicatii pentru utilizarea anumitor produse. Rutina de ingrijire poate sa difere de la un tip de ten la altul, iar unele produse poate sa faca bine unei persoane, pe cand alteia sa-i provoace alergii. Cel mai bine este sa incerci produsele inainte de a le folosi zilnic. Doar asa vei putea descoperi produsele care fac bine tenului tau.