De ce e important sa citim?

De ce e important sa citim?

Oricat de ocupat ai fi, trebuie sa gasesti timp ca sa citesti. Altfel vei capitula in fata ignorantei.

Confucius

Indiferent de preferintele literare cititul trebuie sa faca parte din rutina noastra zilnica.

Cititul ne ajuta sa intelegem lumea si sa ne dezvoltam inteligenta. Ne ofera cunostinte si informatii noi, ne ajuta sa ne descoperim identitatea si sa ne dezvoltam creativitatea. Cititul ne ajuta sa ne relaxam si sa ne concentram, si poate chiar sa ne faca sa ne simtim mai bine. Cititul ne ofera oportunitatea de a explora lumea fara sa plecam de acasa. Ne ajuta sa ne dezvoltam imaginatia si ne imbogateste vocabularul. Cititul ne ajuta sa ne dezvoltam empatia si sa intelegem perspectivele altor oameni.

Placerea de a citi este bine sa inceapa din copilarie pentru ca ne ajuta sa ne pregatim pentru viata si  ne facem mai buni ca oameni. Cititul este un mod minunat de a ne petrece timpul si ne ofera ocazia  de a ne bucura de lucruri frumoase.

Cum alegem ce sa citim?

 1. Alege cartile care sunt relevante pentru tine si hobby-urile tale. 
 2. Cauta recenzii de la critici sau de la alti cititori pentru a afla daca o carte este bine primita.
 3. Alege cartile in functie de propriile tale filtre.
 4. Fa o lista cu ce carti iti doresti sa citesti. 
 5. Alege sa citesti cartea si apoi sa vezi filmul pe care l-a inspirat.

  Cum alegem cartile potrivite pentru copii?

  1. Cautati carti in functie de varsta si interesul copilului. Examinati descrierile si recenziile pe care le-au oferit alti parinti.
  2.  Alegeți carti cu personaje care sunt similare cu copilul in privinta varstei, a intereselor, a abilitatilor si a limbajului. 
  3. Cumparati carti care pun accentul pe invatare si intelegere. Acestea vor oferi copilului o perspectiva mai ampla despre lume si ii vor dezvolta abilitatile cognitive.
  4. Cumparati carti care incurajeaza creativitatea si imaginația. Acestea vor ajuta copilul sa se dezvolte mai bine intelectual si emotional.
  5. Cumparati carti care ofera oportunitati de discutii. Acestea vor stimula interactiunea intre copil si parinte si ii vor ajuta pe copii sa inteleaga mai bine lumea din jurul lor. 

  Nu exista prieten mai loial decat cartile.

  Ernest Hemingwway